سفارش تبلیغ
صبا ویژن

میوه های فصل گرما در باغ های شهریار

همان طور که در بخش معرفی مناطق باغ ویلایی گفته شد ، شهریار شهرستانی واقع در غرب استان تهران است که به دلیل آب و هوای مناسب و خاک مرغوب و حاصلخیز توانسته است . همین امر ساخت باغ ویلا را در شهریار به طور گسترده ای افزایش داده است.

همان طور که در بخش معرفی مناطق باغ ویلایی گفته شد ، شهریار شهرستانی واقع در غرب استان تهران است که به دلیل آب و هوای مناسب و خاک مرغوب و حاصلخیز توانسته است سهم بسیار زیادی را در تامین میوه و صادرات آن داشته باشد. همچنین آب و هوای فوق العاده این منطقه موجب مورد توجه قرار گرفتن این منطقه در بین پایتخت نشینان شده است.همین امر ساخت باغ ویلا را در شهریار به طور گسترده ای افزایش داده است. اغلب صاحبان و یا خریداران باغ ویلا تمایل دارند که در کنار ویلا ، باغات میوه را نیز در اختیار داشته باشند تا از تجارت در این زمینه بی بهره نمانند.در این مقاله قصد داریم تا شرایط رشد درختان میوه را در این منطقه مورد بررسی قرار دهیم.

انتخاب زمین مناسب

یکی از مهمترین عملیات آماده سازی زمین، تسطیح زمین می‌باشد. عملیات تسطیح، کشت منظم درختان میوه را فراهم می‌نماید. در صورتی که زمین سفت باشد بایستی عملیات شخم بصورت عمیق در آن انجام گیرد چرا که رشد ریشه در خاک‌های سفت و متراکم به سختی صورت می‌گیرد. در خاک‌هایی که به شدت شنی، رسی، آهکی، شور، سدیمی و یا شور- سدیمی می‌باشند عملیات اصلاح خاک الزامی است. شهریار دارای خاک مرغوب و حاصلخیزی برای احداث باغ میوه میباشد و در صورت کاشت اصولی نهال حتما به نتیجه خواهد رسید.

میوه های تابلستانی باغ های شهریار

میوه های قابل کشت در شهریار

زردآلو

 نهال زرد آلو به گونه ای است که در مدت زمان کمتری نسبت به دیگر میوه ها گل میدهد.مناطقی مانند شهریار که دارای آب و هوای گرم و خشک هستند ، برای کشت زردآلو مناسب می باشند. با توجه به اینکه این گونه زود گل می دهد، سرمای دیررس بهاره یک عامل محدودکننده برای کشت آن می باشد. نیاز سرمایی زردآلو حدود 900-250 ساعت است.

هلو و شلیل

شرایط کشت هلو و شلیل تقریبا به یک صورت است. هلو نسبت به شلیل زود تر گل میدهد میتوان گفت قبل از سیب، گلابی و گیلاس و در مقایسه با بسیاری از گونه های درختان میوه نسبت به سرما مقاومت کمتری دارد. سرما همیشه مسئله ای بزرگ در کشت هلو به شمار میرود. شکوفه های هلو را در دمای2/2- میتوان از دست رفته در نظر گرفت چرا که دامنه سرمای این میوه بسیار محدود میباشد و باید دقت ویژه ای را در انتخاب محل کاشت این نهال به خرج داد. این میوه ه های تابستانی با نیاز سرمایی حدود 1000-400 ساعت در مناطق با آب و هوای تابستانهای گرم و خشک و فاقد سرمای دیررس بهاره مانند آب و هوای شهریار و ملارد ، به خوبی پرورش می یابند.

گیلاس و آلبالو

برای کشت گیلاس و آلبالو لازم است تا در مناطقی کاشته شوند که دارای تابستان های خشک و خنک میباشد. یکی از مهم ترین نکاتی که لازم است حتما مورد توجه قرار گیرد عدم بارندگی در فصل برداشت است. وقوع بارندگی در فصل برداشت باعث ترک خوردن میوه های گیلاس شده که آلودگی را در پی خواهد داشت.برخی از گیلاس ها دارای پوست سفت تری نسبت به دیگر نوع ها هستند که از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و در کشت دقت بیشتری را لازم دارند. نیاز سرمایی گیلاس حدود 1700-500 و آلبالو حدود 1700-1000 ساعت است. کشت گیلاس شرایط خاصی را میطلبد.